FAQ - Forslag og klager
Spørgsmål, vi mener, kan have relevans for andre foreningsmedlemmer, vil løbende blive blive postet her med spørgsmål og svar. De gældende vedtægter skal stadig læses, så dette er kun for at give et hurtigt overblik over nogle af de spørgsmål, der ofte bliver stillet.
Jeg har en idé til vores forening – hvad skal jeg gøre?
Hvis du har en idé, som du mener, er alletiders for vores forening, så er du hjertelig velkommen til at skrive den til bestyrelsen. Vi garanterer dog ikke, at den vil blive skrevet på bestyrelsens projektliste. Alternativt kan du altid stille forslag på den årlige generalforsamling, så bliver der stemt om, hvorvidt foreslaget skal vedtages.
Hvis du ønsker at stille et forslag på den årlige generalforsamling, så skal du sørge for at formulere det helt præcist med alle de nødvendige informationer, så de øvrige andelshavere kan vurderer hvor vidt de ønsker at stemme for eller imod dit forslag, uden selv at skulle indhente yderligere information. På selve generalforsamling kan der ikke ændres i forslaget. Bestyrelsen ændre hverken i tekst eller ordlyden af dit forslag, så sørg for at skriv det helt præcist og med alle de nødvendige informationer.
Hvis du sender det i god tid, vil forslaget bliver udsendt sammen med den yderlige information omkring generalforsamlingen. Sender du det derimod først efter, skal du selv sørge for at de øvrige andelshavere også bliver varslet, minimum 4 dage før selve generalforsamling. Dette kan gøres ved at hænge sedler op i hver opgang med "forslag til generalforsamling" tydeligt angivet.
Andelshaver der bryder vedtægterne – hvad gør jeg?
Du er hjertelig velkommen til at sende dine observationer til bestyrelsen, men herfra er det bestyrelsen alene, der afgør. Det vil sige, at bestyrelsen bestyrelsen ikke udtaler sig om andre andelshavere.
Jeg ønsker at klage over en andelshaver – hvad gør jeg?
I de fleste tilfælde kan en henvendelse til en nabo løse mange problemer.
Hvis dette ikke er en mulighed, så kan man kontakte bestyrelsen.
En klage over en anden beboer i foreningen, skal altid være skriftlig. Det skal være tydeligt, at der er tale om en klage, og hvem der klager.
Det skal fremgå af klagen, at du har forsøgt at tale med den beboer, som du vil klage over, eller der skal være en god begrundelse for, at du har undladt dette.
Ekstraordinære generalforsamlinger
Ekstraordinære generalforsamlinger kan afholdes hvis generalforsamlingen, et flertal i bestyrelsen eller ¼ af andelshaverne ønsker det.